2016年10月15日 星期六

放鬆好地方

最近最珍惜嘅時光就係準時收工嘅時刻,真係好感動。今次要遠離工作地方,出左北角搵食,哈哈。點解去咗北角嘅?之前男友出開北角做野見到有間餐廳感覺我會鐘意,所以就去咗北角嘅LA KAFFA CAFE。


地鐵站一出幾分鐘就到,容易搵。


唔知食咩嗰陣,二人餐幫到你,呵呵,係太多選擇,決定唔到咋。


室內環境有點Old American Country feel,感覺都好舒服,我鐘意佢地個收銀area,似電話亭。



是日餐湯,忌廉湯上有煙肉碎,令湯嘅味道更濃郁。


餐前小食:雞翼三重奏
左:蜜糖味,雞翼香脆、可口。
中:香辣味,增加味蕾刺激感,香濃唔太辣。
右:玫瑰味,清甜玫瑰香。



黑松露香菇pizza,餅底好脆,好足料,黑松露同洋蔥原來好夾㗎,黑松露同芝士油油地令香菇更美味,洋蔥就減底油膩感,食完都唔會重負擔。



焗意式香草芝士海鮮飯,整得好靚,睇下左邊嗰塊其實係蟹柳棒,但初初以為係煙三文魚,俾男友笑我,夾蟹柳棒俾我話「食塊三文魚先拉」,哈哈。
講番個飯先,味道香濃夠creamy,芝士份量剛剛好。


水果茶,又一至愛之選,用新鮮生果,提升茶的味道,呢個就係我鐘情水果茶嘅原因,呵呵。


十勝紅豆奶茶:男友點的,奶茶香濃幼滑,紅豆軟硬適中,增加口感。


時令鮮果奶凍,生果新鮮,奶凍嫩滑。


Tiramisu Cup,好特別呀,而且仲keep住凍,tiramisu好滑又有少少酒香,好正。

LA KAFFA CAFE
北角明園西街2-6號明苑中心地下

~以上文章純屬筆者對於以上產品的個人
感覺,體驗分享,敬請注意 !~

*歡迎留言或聯絡*
s.berryblythe@gmail.com
Blog: strawberryblythe.blogspot.hk
FB: S.BerryBlythe
IG: s.berryblythe

沒有留言:

張貼留言