2016年7月2日 星期六

MA Wedding---台中PW

話說一早plan好六月會同男友去台灣旅行,當我地諗緊行程睇下去邊度玩嗰陣,我就任性話不如順便影PW,但其實我知道我又skip咗d野,就係男友未求婚(哈哈)。朋友話堅跳step,我又無諗太多,加上自己生日想難忘d。影之前已經見到b2b的分享,心中已有心儀的pw公司,但當然要同男友相量,傾之前男友唔知我有鐘情嘅公司想join,最後都決定join心儀的,超開心。之後就係book日子,好彩都book到;我們選擇的package係100%全檔,所以我們只留兩天在台中。
第一日落機即時搭火車去台中,一個鐘都唔洗就到,好方便好快。到步後去選男服,之後就到我。他們沒有hard sell我加錢睇其他款,其實我真心想去睇(哭)。
第二天拍照天,MUA居然沒有問我要唔要安瓶,因為b2b都話他們會問,自己都預左要,皮膚狀況不太好嘛,點知又無問,我又無開口,不過個妝係0k。
講多少少先睇相,如果去室外影pw嘅b2b記得塗蚊怕水,手腳同背部,我唔記得塗背部,慘變食糧。同埋要帶水,唔好中暑;最後當然唔少得拖鞋,外出行上行落又係山路,自問唔係著高跟鞋大,一定會換鞋行。因為第一次影,動作比較生硬,本來想係香港搵間平平地練習下,但真係趕唔切。






沒有留言:

張貼留言